fredag 3. februar 2012

/ INTRO DAK


Intro DAK på mandag kjøres på datasalen i stedet for på tegnesalen. Introforelesningen starter 09:15.

Velkommen!!

tirsdag 31. januar 2012

¨

VG inviterer til uhøytidelig arkitektkonkurranse: Regjeringskvartalet i Oslo

Etter terrorangrepet i sommer står politikerne overfor et vanskelig valg mellom å rive høyblokka og bygge et helt nytt regjeringskvartal eller å bevare det modernistiske bygget.

Torsdag 26. januar la fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) frem følgende tre mulige løsninger på fremtidens regjeringskvartal:
  • Å la bygg stå for å reparere og rehabilitere innvendig
  • Å rive og bygge helt nytt
  • Å rive, men beholde deler av de gamle bygningene. Dette skal inkludere å rive Høyblokka, men la noen av veggene som har kunstverk risset inn i betongen stå for å så bygge nye bygg inntil.
Regjeringen ønsker en bred offentlig debatt. VG vil bidra til denne debatten ved å la unge hoder som er fremtidens arkitekter tenke høyt om hvordan de ønsker seg regjeringskvartalet. Derfor arrangerer VG en arkitektkonkurranse for alle landets arkitektstudenter. Vi vil at du skal lage en skisse til hvordan du kan tenke deg regjeringskvartalet, og du kan fritt velge hvilke av de tre løsningene skissert over som du ønsker å basere din idé på.Underlagsmateriale kan du finne i denne pressemeldingen fra regjeringen: http://blogg.regjeringen.no/regjeringskvartalet/
Maks 2 skisser leveres på A3-ark i PDF-format og sendes på epost til lars.joakim@vg.no i løpet av tirsdag 7. februar. Fra onsdag 7. til søndag 12. februar vil VG Netts lesere votere og kåre en vinner. Vinneren av VGs arkitektkonkurranse vil få reise til Oslo og få presentere forslaget for fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud og kanskje også statsminister Jens Stoltenberg tirsdag 14. februar. VG dekker vinnerens reiseutgifter. Vinneren vil også bli intervjuet av VG og få sine skisser publisert på VGs plattformer. Deltakelse i konkurransen forutsetter at man vil la seg intervjue av VG og få bidraget publisert på VGs plattformer, i tillegg til at man har mulighet til å komme til Oslo tirsdag 14. februar.
På vegne av Verdens Gang,
Lars Joakim Skarvøy
Journalist
Epost: lars.joakim@vg.no
Mobil: 470 24 846